Bedrijfsgegevens
Europalaan 14, 9800 Deinze +32 51 22 55 40 www.jadenv.be/ info@jadenv.be
Jade NV
Kurt Dufour Zaakvoerder

Kurt en Anja: samen van restaurant naar speciaalzaak dankzij een personeelstekort

Wat gebeurt er als twee horecamensen met ondernemerszin elkaar vinden? Ze trouwen…En ze starten samen een zaak op! 15 jaar lang baatten oprichter Kurt Defour en zijn vrouw Anja eerst samen een restaurant uit - nu is Jade NV hun grote passieproject. 

Exclusief invoerder voor de Benelux van high speed ovens van de merken Merrychef en Convotherm - zo mag Jade NV zich vandaag noemen. Wat dat concreet wil zeggen? Jade NV vormt horeca-apparatuur - en met name ovens - om tot apparatuur op maat voor elke horecazaak en voedselketen.  

Kurt legt uit hoe het echtpaar horeca-uitbaters, horeca-helpers werden: “Op een bepaald moment kregen we in ons oude restaurant te kampen met personeelsgebrek. Tijdens mijn zoektocht naar efficiënte oplossingen daarvoor kwam ik in contact met een verdeler van high speed ovens - een type oven waarvan ik nog nooit gehoord had, maar die me wel erg handig leek.” 

“En gelijk had ik!”, vervolgt Kurt. “De oven bespaarde mij destijds ineens veel tijd en stress. Je hebt bij deze oven namelijk minder handelingen nodig en je gerechten zijn veel sneller klaar. Twee dingen die elke horeca uitbater erg graag hoort. Met zo een high speed oven verbruik je bovendien minder energie én hij is heel gebruiksvriendelijk.” 

Ovens op maat voor elke horecazaak 

Niet lang na zijn eerste aankoop kocht Kurt dan ook een tweede high speed oven. Die paste hij helemaal aan naar zijn noden: “Voor de goede werking van zulke ovens komt het erop aan om deze goed te programmeren. Die taak stond me op het lijf geschreven. Voortdurend maakte ik programma’s die alles van de bereiding van biefstuk tot lamskroon en zeetong toe konden vergemakkelijken. 

Hij ontwikkelde een expertise die ook bij de fabrikant van deze ovens niet onopgemerkt bleef. Kurt en zijn vrouw besloten ermee aan de slag te gaan. “Na een paar jaar hebben mijn vrouw en ik ons restaurant van de hand gedaan en besloten we Jade NV op te richten. Zo konden we ons volledig storten op de verkoop van high speed ovens en aanverwant keukenmateriaal”, vertelt Kurt. “Vandaag de dag kan je bij Jade NV terecht voor keukentoestellen op maat geprogrammeerd. We maakten dus best een evolutie door!” 

En dat is nog een understatement. Jade NV groeide in no time uit tot marktleider in horeca apparatuur en stelt vandaag 17 mensen te werk. De high speed ovens vinden vlotjes hun weg naar grote retailketens, horecazaken en zelfs benzine ketens in de Benelux. 

Ook - en al zeker - tijdens corona booming business 

In tegenstelling tot de verwachting kende Jade tijdens de corona crisis een echte boom: “Broodjeszaken, frituren en dergelijke bleven tijdens de corona crisis gewoon open. Andere zaken stapten over op een take-away systeem waarvoor ovens goed van pas komen”, vertelt Kurt. “Voor ons waren de tijden van crisis dus niet zo een crisis. Horeca eigenaars beseffen er namelijk steeds meer en meer door dat alles staat en valt met een juiste afstelling van de oven volgens de noden van je zaak. En daar weten we bij Jade NV gelukkig alles over!” 

Jade NV

Toestellen die werken op maat van jouw bedrijf? Het klinkt voor veel horecamedewerkers te mooi om waar te zijn. Bij Jade NV echter zorgen ze er al meer dan 17 jaar lang voor dat professionele keukens in meer dan 2000 horecazaken en voedingsketens helemaal op maat afgestemd zijn.  

Culinair advies, installatie, programmatie, herstellingen én een uitstekende 24/7 dienst na verkoop? Ja, Jade NV biedt je dat allemaal! 

 

  • Highspeed-ovenimporteur/Exclusieve Benelux-dealer