Bedrijfsgegevens
Planet-eco
Bart Corryn Sales Director

Eigen elektriciteit opwekken, is altijd gewonnen

Dat de opwarming van de aarde reëel is, hoeven we jou niet te vertellen. En nu de energieprijzen de spuigaten uitlopen, is het de moment om naar alternatieven te kijken. Een oplossing die goed is voor de aarde en voor jouw afrekeningen. Door minder CO2 uit te stoten, breng jij een positieve impact voor je kinderen en de maatschappij. Ga samen met Planet-eco de strijd tegen klimaatverandering aan. 

Door zonnepanelen te plaatsen, kan jij gebruik maken van een onuitputbare bron van energie: de zon. Zo kan jij gratis energie gebruiken en ben je niet meer afhankelijk van de prijsstijgingen. Nog beter is dat zonne-energie ook goed is voor de planeet. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan plaatst Planet-eco een thuisbatterij. De reserves die je opbouwt door de dag, gebruik je gewoon ’s avonds. Heb je thuis nog een gasketel waarvoor je veel betaalt? Dan kan je met een Micro-warmtekrachtoplossing ook gratis energie uit je gasketel halen. 

De voordelen van een thuisbatterij 

Wil je de energiereserves die je nu opbouwt, laten opslaan? Dan moet je daar voor betalen. Met een thuisbatterij kan je dit zelf en betaal je hier niet voor. Planet-eco lijst hier de andere voordelen van een thuisbatterij op: 

  • Verbruik meer van je eigen opgewekte stroom. De thuisbatterij buffert de hoeveelheid stroom die je zonnepanelen te veel produceren. 
  • Gemiddeld verbruik je ongeveer 30% van je gratis zonne-energie. Met een thuisbatterij loopt dit op tot 60% en meer. 
  • Als zonepaneel-eigenaar betaal je normaal een prosumententarief (vergoeding voor de terugdraaiende teller). Met je eigen thuisbatterij hoeft dat niet meer en bespaar je tussen de 70 en 100 euro. 
  • Valt het elektriciteitsnet uit? Jij hoeft de kaarsen niet boven te halen want jij kan verder dankzij je thuisbatterij. 
  • Kijk na welke premies de Vlaamse Overheid geeft en bespaar tijdens je verbouwing. 
  • Laadt je elektrische wagen op met een laadpaal die gevoed wordt met de thuisbatterij. 

Je woning zuinig verwarmen, hoe doe ik dat? 

Het is niet gemakkelijk om het bos door de bomen te zien tijdens je keuze naar de verwarmingsinstallatie voor jouw woning. Maar goed nieuws: Planet-eco helpt je om de juiste ecologische keuze te maken. Wij geven een overzicht van welke stappen jij kan nemen om je huis en je bankrekening warm te houden. 

  • Installeer een gascondensatieketel: hiermee recupereer je gratis energie uit de rookgassen na verbranding. Zo verdwijnt er geen warmte door de schouw. 
  • Plaats een warmtepomp en haal warmte uit je omgeving. Een warmtepomp verwarmt je huis en je water en is ontzettend renderend. 
  • Kies voor vloerverwarming bij je renovatie of aan- of nieuwbouw. Je huis wordt verwarmd door stralingswarmte en ziet er ook beter uit zonder radiatoren aan de muur. 
Planet-eco

Veel energiebronnen worden alsmaar meer belastend voor de planeet en voor je portefeuille. Planet-eco haalt energie uit de natuur en in je huis. Aan de hand van een analyse van je huidig energieverbruik, zorgt Planet-eco voor een duurzame oplossing op maat. Zij installeren zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, gascondensatieketels en ventilatie met certificaat, zo heeft u een kwaliteitsgarantie. 


 

  • Duurzame energietechnieken