Woonzorgcentrum Ter Linden Veurne

Locatie
Veurne

Ook Woonzorgcentrum Ter Linden kan uiteraard rekenen op de steun van TWS Projects en zijn partners.

Het woonzorgcentra ligt op een bevoorrechte plaats, namelijk in het stadscentrum en te midden van veel groen. 160 bewoners genieten van een groene en rustige omgeving aan de waterkant. 

 

De directie en het personeel willen van het woonzorgcentrum een plaats maken waar het goed is om te leven en wonen. Centraal staat het respect voor de bewoner. De totale dienstverlening staat in het teken van zingeving en zinbeleving.

Zij streven naar een optimale levenskwaliteit voor iedereen.

Ter Linden was op zoek naar een rolstoeltoegankelijk personenbusje om tegemoet te kunnen komen aan enkele levensbehoeften.

We willen bewoners het leven aangenamer maken en wat meer levensvreugde bezorgen. Ter Linden biedt welzijn en meerwaarde op het vlak van:

  • Betekenisvolle activiteiten
  • Grote onderlinge verbondenheid tussen de zorg & bewoners (vriendschap, aandacht, vreugde, waarde, zingeving, ...)
  • Dagelijkse animatieactiviteiten door het Kela-team (Kinesisten-Ergotherapeuten-Logopedisten-Animatoren)
  • Externe activiteiten (om te ontsnappen aan sociaal isolement):
  • Toegang tot verenigingsleven
  • Daguitstappen, kerstmarkten en streekbezoeken
  • Plaatsbezoeken: Lokale winkelbezoeken, tuincentra, musea, tentoonstellingen, brouwerijen, kaasmakerijen, alpacaboerderij, bezinnende begraafplaatsen van overleden familieleden, toneel- & filmvoorstellingen
  • Inclusie van bewoners met cognitieve en fysische beperkingen

Rolwagentoegankelijke bus dankzij TWS Projects 

Dankzij deze gulle gift kunnen de bewoners die afhankelijk zijn van een rolstoel nu ook deelnemen aan de vele activiteiten die het zorgcentrum organiseert. Dit betekent dat uitstapjes, culturele evenementen en andere leuke activiteiten binnen handbereik zijn gekomen voor iedereen in Ter Linden.

Het beschikbaar stellen van deze wagen is een enorme stap vooruit in het verbeteren van de levenskwaliteit van de bewoners. Waar mobiliteitsbeperkingen eerder een obstakel vormden, zorgt deze nieuwe aanwinst ervoor dat iedereen volop kan genieten van sociale interactie en plezierige ervaringen buiten het zorgcentrum.

Vertel ons jouw project

Vertel ons jouw project

Liever direct
iemand spreken?

Geert Devloo Founder-Manager