WVA-Metgezel vzw: begeleide vakanties en activiteiten voor mensen met een beperking

Opdrachtgever
WVA-Metgezel vzw
Jaargang
2023
Status
Actief

Ook WVA Metgezel vzw in WVL kan rekenen op de steun van TWS Projects en zijn partners voor het volgende project!

De vzw organiseert activiteiten en reizen voor mensen met een beperking (kwetsbare mensen). TWS Projects ondersteunt hun activiteiten met een rolwagentoegankelijke bus. Een gesprek met WVA-Metgezel-reisorganisator Bart Deriemaeker en Geert Devloo, founder-bezieler van TWS Projects.

WVA-Metgezel vzw ontstond begin 2023 uit een fusie van Metgezel vzw en WVA (Westhoek Vrijetijd Anders). Beide verenigingen slaan de handen in elkaar voor alle mensen met een beperking in de Westhoek en verder, die nood hebben aan ondersteuning tijdens hun vrije tijd.

Deze fusie clustert beide expertises nu in één vzw. Zo presenteren ze bv een gezamenlijk aanbod aan vakanties in binnen- en buitenland voor kinderen en volwassenen met een licht verstandelijke beperking en/of lichamelijke beperking. 

Vakanties voor mensen met een beperking

Zoals de naam laat veronderstellen, wil WVA-Metgezel vzw een ‘metgezel’ zijn op vakantie en tijdens de vrije tijd van mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking of een autismespectrumstoornis.

“Vakantie is een basisrecht voor iedereen. Onze vzw staat daar ten volle achter”, zegt Bart Deriemaeker WVA-Metgezel. “We kiezen er voor sommige vakanties bewust voor om twee, drie tot maximum vijf personen te laten begeleiden door professionelen en vrijwilligers. Er zijn zelfs formules met individuele begeleiding. We bieden deze mensen een fantastische vakantie in vakantiehuizen of hotels aan de Westkust, in de Westhoek, in de Ardennen en Limburg, maar net zo goed in Frankrijk, Nederland, Spanje en de Canarische Eilanden.” Meer info

“Wij vinden dat mensen met een beperking het recht hebben om een vakantie te beleven in een klein groepje met een programma op maat van hun wensen en noden. Denk bv. aan een koppel dat eens echt samen wil zijn, mensen die onrustig worden van te veel prikkels en nood hebben aan medische verzorging of wat extra structuur, enz. Het hele jaar door hebben we verschillende formules om onze deelnemers zo goed mogelijk 24/24u te begeleiden.”

Er zijn ook periodes waarbij mensen een pakket begeleiding kunnen aankopen met gedeelde zorg of zorg op maat.

Uiteraard zijn er ook groepsvakanties doorheen het jaar mogelijk voor grotere groepen vanaf 8 deelnemers.”

Vrije tijd en speelpleinwerking voor personen met een beperking

WVA-Metgezel vzw organiseert ook activiteiten in de vrijetijdssfeer voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. Mensen met een zorgvraag kunnen deelnemen aan activiteiten die te maken hebben met natuur, muziek, (dag)uitstappen, sport, feest en creativiteit.

De vzw biedt ook speelpleinwerking aan In Ieper (Spelewijs) en aan de Westkust (Spelewest) voor kinderen met een zorgvraag. 

Rolwagentoegankelijke bus dankzij TWS Projects 

Al jaren doen beide vzw’s er alles aan om de nodige middelen bijeen te krijgen voor hun levenswerk. WVA-Metgezel coördinator Bart Deriemaeker: “Vanuit economisch standpunt is dit samengaan van beide verenigingen een stuk rendabeler, zodat we de kwaliteitsvolle dienstverlening kunnen continueren én zelfs verbeteren.”

“Daarom zijn we zo blij met de samenwerking die TWS Projects voorstelde om onze deelnemers te ondersteunen met een rolwagentoegankelijke bus. In een eerste fase gaat het om een aangepaste, rolwagentoegankelijke bus om mensen te verplaatsen, bv op vakantie, maar ook tijdens uitstapjes of andere activiteiten. In een volgende fase zullen we dankzij TWS Projects en haar leden-ondernemers kunnen beschikken over een volledig nieuw busje.”
 

TWS Projects brengt ‘ondernemers met een hart’ samen

Geert Devloo, founder-bezieler van TWS Projects, is bijzonder trots op dit project: “Door dit samenwerkingsproject bouwen ondernemers mee aan een warme wereld waarin vakantie en vrije tijd voor iedereen een plaats krijgt. Maar er is meer. Samen kunnen ondernemers steun verlenen aan organisaties die een maatschappelijke rol vervullen in hun regio of te lande én tegelijkertijd zelf groeien en elkaar versterken.”

 

Word lid van TWS Projects

 

Ben jij een ondernemer met een hart en wil je meer vernemen over de werking van TWS Projects?
Contacteer dan Geert Devloo, +32 475 42 60 71 of info@twsprojects.be.

Vertel ons jouw project

Vertel ons jouw project

Liever direct
iemand spreken?

Geert Devloo Founder-Manager