Bedrijfsgegevens
Kortrijksesteenweg 934, 9000 Gent +32 9 221 03 83 cuarta.be hello@cuarta.be
Cuarta
Christophe Dutoit CEO & oprichter

Efficiëntie in bedrijfsprocessen brengen = key! 

De gemeenschappelijke deler voor veel projecten van Cuarta? Dat is vooral: extra werk vermijden voor bedrijven door alle processen (denk aan: boekhouding, stockbeheer…)  zo geautomatiseerd mogelijk te laten verlopen. 

“We brengen eerst de bestaande bedrijfsprocessen in kaart. Hoe zijn ze in de praktijk geïmplementeerd, zijn ze gedigitaliseerd, welke IT programma’s zijn er al in gebruik… Het zijn allemaal belangrijke vragen die je jezelf best stelt”, legt CEO en oprichter van Cuarta Christophe Dutoict uit. 

“Vervolgens gaan we na hoe we je bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren en vooral: hoe we er meer uit kunnen halen. Ons doel is steeds om het werk van jouw medewerkers te verlichten. Repetitieve handelingen worden geautomatiseerd zodat iedereen zich op zijn kerntaken kunnen focussen”,  

 

Automatisatie op maat van elk bedrijf 

Alle data die uitgestuurd worden en (deels) manueel verwerkt worden gaat Cuarta zoveel mogelijk automatiseren. Om dat proces zoveel mogelijk te optimaliseren, ontwikkelde Cuarta zijn eigen optimalisatieplatform.  

“We richten ons daarbij vooral op de voedings- en technologiesector”, vertelt Christophe. “Die bedrijven produceren met grondstoffen voeding, verpakken die, distribueren die… Bij al die processen komen veel data kijken: van de machines tot de voorraden, het transport,…  

In plaats van deze te verzamelen in een database of Excel, centraliseren we dit op een platform.” 

Via een dashboard kan je vervolgens eenvoudigweg rapporten en statistieken opvragen, maar ook de koppeling maken met je leveranciers en klanten om je aan- en verkoopprocessen te automatiseren. Dat zijn processen bijvoorbeeld die vandaag vaak nog per mail gebeuren. 

Het automatisatieplatform van Cuarta is een prima basis voor allerhande management oplossingen (ERP, WMS,…). Maar ook voor de on- en offboarding van je personeel en de nodige administratie die daarrond moet gebeuren, is zo’n automatisatie oplossing handig. 

Die zorgt ervoor dat automatisch de juiste rechten en log-ins van de apps op je bedrijf aan nieuwe medewerkers worden toegekend en van vertrekkende medewerkers worden ingetrokken. 

 

De vier pijlers van Cuarta: software, service, strategy, security! 

De naam Cuarta is geïnspireerd op ‘quarta’ of vier. “We richten ons namelijk op vier pijlers”, vertelt Christophe. “Software, Service, Strategy en Security - dat zijn onze kerndoelen. We bekijken klant per klant welke processen er kunnen geautomatiseerd worden, gekoppeld kunnen worden aan software en aan de services die we aanbieden. Als vierde pijler loopt security als een belangrijke rode draad door ons verhaal”, besluit Christophe Dutoict. 

Cuarta

“De bits en dots bij elkaar brengen” - voor CEO en oprichter Christophe Dutoict is het doel van Cuarta duidelijk! Cuarta is een IT-bedrijf dat zich focust op de automatisatie van bedrijfsprocessen. Door alle data die daarbij komen kijken te centraliseren, wil Cuarta eigenlijk vooral efficiëntie bevorderen en zoveel mogelijk repetitief werk vermijden.

 

 

  • IT operations automatisation/optimalisation