Bedrijfsgegevens
Oostkaai 74, 8904 Ieper-Boezinge +32476459580 www.mconnect.be/ info@mconnect.be
MCONNECT
Wouter Missinne Zaakvoerder

Een b2b autoproject voortkomend uit pure passie! 

“Van jongs af aan ben ik gepassioneerd door IT en door automotive”, vertelt oprichter Wouter. “Ik heb Toegepaste Informatica gestudeerd en gedurende de eerste tien jaar van mijn carrière was ik vooral actief in de aan- en verkoop van IT-materiaal in grote volumes.” 

Zo’n decennium geleden maakte hij de switch naar de autosector - en daar komt zijn sales kennis hem goed van pas: “De microbe voor auto’s en sportwagens kreeg mij te pakken en ik startte als autodistributeur. Mijn achtergrond in sales zorgt voor een perfecte combinatie!” 

Autodistributeur met een missie - meet MCONNECT! 

De business van MCONNECT is vrij straightforward - de autodistributeur voert partijen nieuwe auto’s in uit diverse landen in Europa om deze vervolgens te verkopen aan garages en autohandelaars die meerdere merken verdelen.  

Autofabrikanten nemen contact op met MCONNECT om hun teveel aan stocks (overstock) en/of vrije productieslots op te kopen. Dat geeft MCONNECT de kans om mooie volumekortingen te bedingen op verschillende wagens - en dat voel jij uiteindelijk in je portemonnee wanneer je dus een wagen koopt. 

Tweedehandswagens koopt MCONNECT niet op. Enkel zogeheten ‘0-kilometer wagens’ met een volledige fabrieksgarantie die 24 maanden lang onder de Europese constructeursgarantie vallen komen via MCONNECT terecht bij jou.  

Ongeveer 85% van de afzet van MCONNECT gaat overigens naar het buitenland. Grote afnemers zijn Italië, Frankrijk Nederland, Zwitserland, Duitsland, Denemarken, Noorwegen en Luxemburg. 

MCONNECT handelt zowel in België als in andere Europese landen. Frankrijk, Italië, Duitsland… Het zijn slechts enkele voorbeelden van de uitgebreide afzetmarkt van MCONNECT. In het Noorden - denk aan Noorwegen, Zweden, Denemarken… -vindt MCONNECT dan weer een groot publiek voor elektrische wagens.  

De autosector: een complexe niche in volle crisis 

Dat de autosector een moeilijke periode doormaakt, hoeft niemand te verbazen. Niet alleen zorgt de nasleep van de corona crisis de sector nog parten, ook de oorlog in Oekraïne zorgt voor een bijkomend probleem. 

“De toevoer van nieuwe wagens is volledig gestokt”, legt Wouter uit. “De toevoer van kabelbomen - een belangrijk onderdeel van auto’s - is volledig stilgevallen omdat deze in Oekraïne geproduceerd worden. Een van de grootste fabrieken heeft van de ene op de andere dag de deuren gesloten. De helft van de medewerkers is er gevlucht.” 

Momenteel wordt er met man en macht gezocht naar nieuwe producenten. “Maar het zal nog even duren voor die industrie terug echt op gang kan komen”, denkt Wouter. “Bovendien kampt de industrie met een tekort aan diverse grondstoffen zoals nikkel en palladium.” 

Wouter verzekert echter dat hij daarom niet zal blijven stilzitten. “Ik heb een echt monkey mind”, zegt hij. Dag en nacht krijg ik flitsen met ideeën, soms tot vervelends toe!” 

MCONNECT

Een auto kopen mét korting? Jammer genoeg is dat allesbehalve vanzelfsprekend vandaag de dag. Enter: redder in nood MCONNECT! Coronacrisis, oorlog in Oekraïne of economische crisis? Wouter Missinne - oprichter van MCONNECT en ondernemer pur sang - probeert een oplossing te vinden voor elk probleem, zodat jij toch een auto kan kopen bij één van de klanten van MCONNECT aan fikse volumekortingen. En dat voel je achteraf in je portemonnee! 

 

  • Onafhankelijke autodistributeur nieuwe wagens