Rolstoeltoegankelijke minibus voor woonzorgcentrum Langemark-Poelkapelle

Opdrachtgever
Woonzorgcentrum Langemark-Poelkapelle
Jaargang
2022
Status
Actief

Samen met haar leden-ondernemers wil TWS Projects zijn steentje bijdragen aan het creëren van een warme samenleving. Een voorbeeld daarvan is het ter beschikking stellen van een volautomatisch rolstoeltoegankelijk minibusje voor het woonzorgcentrum van Langemark-Poelkapelle.

Zorgcampus met woonzorgcentrum, dagverzorging, dienstencentrum en centrum voor kortverblijf

De zorgcampus bestaat uit woonzorgcentrum De Boomgaard, dienstencentrum De Stek, centrum voor dagverzorging ‘t Nest en het centrum voor kortverblijf in Langemark-Poelkapelle. Er zal een nieuwe vleugel ter uitbreiding komen van de reeds bestaande ruimte.

Nieuw hoofdstuk voor woonzorgcentrum Langemark-Poelkapelle

De coronapandemie sloeg enkele jaren geleden voor iedereen in als een donderslag bij heldere hemel. Gelukkig bleef de zorgcampus gespaard van een uitbraak. Toch hebben zowel werknemers als bewoners de gevolgen gevoeld - en dan vooral het gebrek aan sociaal contact en fysiek kunnen buitenkomen.

Deze volautomatische rolstoeltoegankelijke minibus zal voor de hele zorgcampus gebruikt worden. De bewoners appreciëren dit enorm. Want iedereen kijkt ernaar uit om hun kamers even in te ruilen voor een andere omgeving. Ze kunnen bv gaan winkelen bij de lokale handelaars en aan het verenigingsleven deelnemen. Daarnaast kunnen ze genieten van een dagje uit of deel uitmaken van een vereniging.

Langemark-Poelkapelle steunt lokale handel

De gemeente Langemark-Poelkapelle doet er alles aan om het ‘winkelhieren’ te promoten. En natuurlijk wil de gemeente dan ook dat minder mobiele inwoners lokale handelaren kunnen steunen.

SDG’s: Sustainable Development Goals

De SDG's (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties willen van onze wereld een gezondere en betere plek te maken voor alle mensen, en dit tegen 2030. Zowel op Vlaams als gemeentelijk niveau zijn de mondiale SDG’s vertaald naar lokale initiatieven. Dit project past perfect in deze SDG’s.

TWS Projects en woonzorgcentrum Langemark-Poelkapelle: samen naar een mooiere wereld

Schuilt er in jou een maatschappelijk verantwoorde, ambitieuze ondernemer? Ontdek hier de mogelijkheden om mee te stappen in ons boeiende verhaal. Ondertussen kan TWS Projects al rekenen op meer dan 200 geëngageerde leden-ondernemers.

Ben jij ook een ondernemer met oog voor MVO en heb je interesse in de MVO-projecten van TWS Projects? Schrijf je meteen in!

Vertel ons jouw project

Vertel ons jouw project

Liever direct
iemand spreken?

Geert Devloo Founder-Manager