Rolstoeltoegankelijke bus voor Samana Diksmuide

Opdrachtgever
Samana
Jaargang
2021
Status
Afgerond

TWS Projects zorgt voor een rolstoeltoegankelijke bus die steeds ter beschikking staat van Samana. Deze rolstoeltoegankelijke bus brengt de minder mobiele mensen op een vaste dag naar de supermarkt in de buurt.

Waarom?

Samana wil mensen met een chronische ziekte volwaardig laten deelnemen aan het maatschappelijk leven. Voor minder mobiele mensen is het bijvoorbeeld niet altijd eenvoudig om zelf boodschappen te doen. Buurtwinkels verdwijnen en grote supermarkten liggen soms veraf. Zij moeten beroep doen op familie of thuiszorgdiensten. Ook als er activiteiten of uitstapjes worden georganiseerd, is het voor minder mobiele mensen moeilijk ter plaatse te geraken. Hierdoor loert sociaal isolement om de hoek.

TWS Projects werkt samen met Samana om de levenskwaliteit te verbeteren van de minder mobiele mensen. Zodat ze weer de kans hebben om hun eigen boodschappen te doen en minder afhankelijk te zijn van anderen. Zodat ze weer kunnen deelnemen aan activiteiten in hun buurt en onder de mensen kunnen komen. En zoals Margueritte, trouwe gebruiker van de Samanabus in Antwerpen, het zegt: 'Het geeft me mijn trots terug'. 

Wat?

TWS Projects zorgt voor een rolstoeltoegankelijke bus die steeds ter beschikking staat van Samana. Deze rolstoeltoegankelijke bus brengt de minder mobiele mensen op een vaste dag naar de supermarkt in de buurt. Ze krijgen alle tijd om rustig hun boodschappen te doen en nadien brengt de Samanabus hen weer terug. De bus kan ook bij activiteiten of uitstapjes van de lokale Samana-afdelingen worden ingezet. Samana kijkt dan ook uit naar de nieuwe bus. Zo kunnen ze nog meer mensen die minder mobiel zijn vervoeren naar de plaatsen die zij wensen, in hun buurt.

Rolstoeltoegankelijke bus voor Samana Diksmuide

Vertel ons jouw project

Vertel ons jouw project

Liever direct
iemand spreken?

Geert Devloo Founder-Manager