MVO en lokaal ondernemen scoren in Langemark-Poelkapelle!

Een mooi voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) in de Westhoek: met de steun van TWS Projects krijgt WZC De Boomgaard in Langemark-Poelkapelle een volautomatische, rolstoeltoegankelijke minibus ter beschikking op de zorgcampus. TWS Projects rondt daarmee - met de steun van 40 leden-ondernemers – een mooi project in haar thuisgemeente succesvol af.

Wat is MVO?

Vandaag kunnen onze ondernemingen niet langer om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) heen. De basis van MVO zijn de SDG’s (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties. Ze zijn voor veel bedrijven de krachtlijnen van een duurzaam beleid en zijn gebaseerd op de principes van Planet (milieu en klimaat), People (sociaal aspect) en Profit (economische prestaties).

Lees meer over de MVO-projecten van TWS Projects

Maatschappelijk ondernemen: rolstoeltoegankelijk busje voor woonzorgcentrum

Het gemeentebestuur van Langemark-Poelkapelle doet veel inspanningen om de lokale handel te stimuleren. De gemeente koopt zelf zoveel mogelijk lokaal aan.

De lokale ondernemers ondersteunen graag het WZC De Boomgaard. Burgemeester Cool: "Onze gemeente doet er alles aan om het 'winkelhieren' en de lokale handel te bevorderen. Ik vertelde Geert Devloo van TWS Projects dat WZC De Boomgaard gebaat zou zijn met volautomatisch en rolstoeltoegankelijk busje om de minder mobiele bewoners te vervoeren. Dan kunnen ze gemakkelijker buitenkomen, winkelen bij de lokale handelaars en aan het verenigingsleven deelnemen.”

“Geert heeft meteen zijn schouders hieronder gezet. We maakten er een samenwerking met de lokale ondernemers van. De WZC krijgt het minibusje voor vier jaar in bruikleen met optie om te verlengen voor vier jaar."

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen: wat krijgen ondernemers in return?

Geert Devloo van TWS Projects: "Dit busje zal voor de hele zorgcampus gebruikt worden. Natuurlijk zien onze leden-ondernemers die het project mogelijk maken graag hun logo in het straatbeeld, maar dat is slechts één aspect van de return die ze krijgen. Het busje wordt uiteraard bij een lid-ondernemer aangekocht.”

Meer info over de voordelen van een lidmaatschap bij TWS Projects.

 “Dit samenwerkingsproject toont aan hoe lokale ondernemers in eigen gemeente elkaar kunnen versterken. TWS Projects wil met zoveel mogelijk ondernemers in andere gemeenten over heel Vlaanderen dergelijke lokale MVO-projecten opzetten."

Heb jij ook het hart op de juiste plaats?

Wil je inzetten op maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) én je eigen zaak een ferme boost geven? Sluit je dan snel aan bij het krachtige netwerk van TWS Community.