Reizen voor personen met een beperking

Sinds 1 januari 2023 is de West-Vlaamse fusie WVA-Metgezel vzw een feit. Deze vereniging biedt onder meer vakanties voor personen met een beperking aan. Een gesprek met begeleider Yarka Neutens van WVA-Metgezel dat locaties heeft in Ieper, Veurne en Bambecque.

Yarka Neutens richtte samen met haar partner Bart Deriemaeker de vzw Metgezel op in 2016. Beide zijn nu begeleiders in de nieuwe vzw WVA-Metgezel, die een 6-tal fte’s en ruim 120 vrijwilligers  telt.

Vzw WVA-Metgezel Veurne: vrijwilligers en vaste krachten

Deze nieuwe vzw is de thuisbasis van sociaal geëngageerde mensen die, vanuit hun jarenlange ervaring, voeling hebben met de kansen en de mogelijkheden van kwetsbare mensen in onze maatschappij.

“Ons team bestaat uit een fantastische groep vrijwilligers,” zegt Yarka. “Zonder onze vrijwilligers is er geen werking. Ze begeleiden de vakanties eventueel bijgestaan door een professioneel begeleid(st)er. Onze vaste krachten zijn altijd bereikbaar, op eender moment, ook ’s nachts!”

Onze troeven zijn :

  • Persoonlijke aanpak
  • Aanbod op maat van wensen en behoeften, het hele jaar door
  • Uniek: kleine groepjes van 3 tot 5 mensen

Welke vakanties voor personen met een beperking?

WVA-Metgezel organiseert het merendeel van de vakanties in West-Vlaanderen en de Westhoek. Daarnaast zijn er ook vakanties in de naburige provincies, de Ardennen en de buurlanden. Ze worden het hele jaar georganiseerd.

  • Georganiseerde vakanties voor kleine groepjes van 3 tot 5 deelnemers met 24/24 uur begeleiding. Dit zijn reizen voor mensen met een verstandelijke beperking, al dan niet met een bijkomende beperking. Ook voor mensen met N.A.H. en mensen met A.S.S. die 24/24 uur begeleiding nodig hebben.
     
  • Vakanties op afspraak volgens beschikbaarheid van begeleiding en andere diensten. Voor mensen met een verstandelijke beperking, al dan niet met een bijkomende zorgvraag, die nood hebben aan individuele begeleiding. Bedoeld voor mensen die niet tegen groepen kunnen omwille van leeftijd of te veel prikkels. Of  personen die met eigen begeleiding of familie op vakantie gaan en hun familie even willen ‘vrij geven’... Ook voor mensen die een ‘lerend aspect’ in hun vakantie willen.
     
  • Vakanties voor grote groepen vanaf 8 deelnemers per vakantie. Voor mensen met een verstandelijke beperking, fysieke beperking, N.A.H., A.S.S. die 24/24 uur begeleiding wensen maar wel zelfredzaam zijn en beter tegen grotere groepen kunnen.Meer info over vzw WVA-Metgezel:

 

Samen met TWS Projects sociale doelen ondersteunen ?

Bij TWS Projects vinden we het belangrijk dat niemand in onze maatschappij vergeten wordt, achterblijft of in een sociaal isolement terechtkomt. We zetten onze schouders graag mee onder sociale doelen zoals WVA-Metgezel.

Ben je een ondernemer met een hart en wil je meer weten over de projecten van TWS Projects? Neem hier contact op.