SDG’s mikken op een gezondere en betere plek voor iedereen!

Voor ondernemers met een hart liggen er tal van wegen open om zich te engageren voor sociale projecten. Met dit engagement draag je als ‘MVO-ondernemer’ bij aan de verwezenlijking van een of meerdere SDG’s, dit zijn de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (VN). Het project dat TWS Projects voor zorgcentrum Langemark-Poelkapelle realiseert, past perfect binnen de SDG’s. 

Wat zijn de SDG’s?

De Sustainable Development Goals, kortweg SDG's, van de Verenigde Naties willen van onze wereld een gezondere en betere plek te maken voor alle mensen, en dit tegen 2030. Deze doelstellingen zijn universeel: de uitvoering moet wereldwijd plaatsvinden.

De VN formuleerde 17 SDG’s ofwel duurzame ontwikkelingsdoelstellingen en 169 subdoelen om van de wereld een ‘betere plek’ te maken. De focus ligt voornamelijk op People, Planet & Profit. 

In België zijn zowel op Vlaams als gemeentelijk niveau deze mondiale doelstellingen vertaald naar lokale initiatieven. Zo kaderen ze in de langetermijnvisie van de Vlaamse overheid.

Op dit niveau is ieder beleidsdomein en iedere minister betrokken bij de implementatie. In samenwerking met de Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG) wil de Vlaamse regering deze 17 doelstellingen realiseren tegen 2030.

Sustainable Development Goals in de praktijk: zorgcentrum Langemark- Poelkapelle

TWS Projects wil samen met haar leden-ondernemers diverse sociale projecten realiseren en zo haar steentje bijdragen aan het creëren van een warme samenleving. Per project zijn er telkens links met bepaalde SDG’s.

Een voorbeeld daarvan is het ter beschikking stellen van een volautomatisch rolstoeltoegankelijk minibusje voor de zorgcampus van Langemark-Poelkapelle.

 

Woonzorgcentrum Langemark- Poelkapelle

Zorgcampus Langemark-Poelkapelle bestaat uit een woonzorgcentrum, een dienstencentrum, een centrum voor dagverzorging en het centrum voor kortverblijf in Langemark-Poelkapelle. Er zal een nieuwe vleugel ter uitbreiding komen van de reeds bestaande ruimte. Hierdoor kunnen 12 tot 15 personen met het busje opgehaald en teruggebracht worden.

Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen

De Sustainable Development Goals die onze leden-ondernemers helpen realiseren, verschillen per project en zijn anders bij bv de aankoop van een winkelbusje voor een zorginstelling, of een verbouwingscheque voor een orthopedagogisch centrum. Maar ieder project levert hoe dan ook een bijdrage aan minstens 6 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.

Als ondernemer meewerken aan gezondere en betere plek voor iedereen?

Als je toetreedt tot de TWS Community heb je de keuze uit drie pakketten. Of je nu onderneemt in bijberoep, of aan het hoofd staat van een multinational, je vindt altijd een MVO-formule op jouw maat.

Wil je inzetten op maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) én je eigen zaak een ferme boost geven? Sluit je dan snel aan bij het krachtige netwerk van TWS Community.

Lees meer over de sociale projecten van TWS Projects.