Bibliotheek De Pinte is trots op nieuwe vleugelpiano

“De vraag was, waar gaan we de vleugelpiano plaatsen?” zegt Koen Caspeele van Muziekschool De Pinte. “Zo’n piano vraagt een concertante omgeving. In een klaslokaal komt ze niet tot haar recht. Gelukkig konden we bij de bibliotheek van De Pinte terecht, waar de bezoekers gratis piano kunnen spelen.”

Vleugelpiano muziekschool De Pinte

Het licht staat dankzij de steun van TWS Projects nu definitief op groen. In oktober van 2021 komt er een heuse vleugelpiano naar de gemeentelijke bibliotheek van De Pinte.

De gemeentelijke bibliothecaris van De Pinte was meteen heel enthousiast. De bibliotheek is een publieke plaats en beschikt over een prachtige ruimte met veel lichtinval én een tribune met 100 zitplaatsen voor kinderen of 80 volwassenen. Ideaal!

Bibliotheek De Pinte als muzikale eventlocatie

Deze nieuwe vleugelpiano betekent een herwaardering van de bib als ontmoetingsplek. Ongetwijfeld zal deze nieuwe piano nog meer bezoekers én muziekliefhebbers aantrekken.

Wie kan van deze vleugelpiano gebruik maken?

  • Muziekschool De Pinte beschikt 10 keer per semester gratis over de concertruimte van de bibliotheek. Deze ruimte gebruikt de school voor toon- en examenmomenten van leerlingen, open instrumentenvoorstelling door de leerkrachten en andere projecten.
  • Bezoekers van de bibliotheek kunnen na reservatie en op vertoon van hun gratis bibkaart, een half uur gratis piano spelen.
  • Andere verenigingen in De Pinte kunnen de piano tegen een voordelig tarief huren om een event muzikaal in te kaderen. In de prijs is een stembeurt begrepen. Zo blijft het instrument in goede staat.
  • De gemeente De Pinte zal in de bibliotheek muzikale events organiseren.

Een prachtig MVO project in De Pinte

Met dit MVO project is TWS Projects aan zijn achtste project toe. Het is een prachtig staaltje van sociaal ondernemerschap waarvan de leerlingen van de muziekschool en de hele gemeente kunnen meegenieten. 

Wie is TWS Projects?

“TWS Projects realiseert maatschappelijk verantwoorde projecten (MVO) op lokaal, provinciaal en nationaal vlak," zegt founder-bezieler Geert Devloo. "We doen dit vanuit de kracht van het ondernemerschap met een directe return voor de ondernemers. Tijdens een individueel gesprek gaan we met de ondernemer die hiervoor openstaat na hoe we mekaar kunnen versterken.”

Centraal in de samenwerking staan de zes kernwaarden van TWS Projects: maatschappelijke betrokkenheid, engagement, partnership, verbondenheid, vertrouwen en waardering.

“Wij helpen zo veel mogelijk ondernemers, bedrijven en organisaties die net als TWS Projects deze waarden in hun DNA dragen. TWS Projects is dus een facilitator tussen goede doelen en bedrijven.”

Hoe als ondernemer mee maatschappelijk verantwoord ondernemen?

Geert Devloo: “Met de bedrijven en ondernemers die zich vinden in de TWS Projects-filosofie gaan we een lidmaatschap aan voor een middellange termijn van telkens 4 jaar. In ruil voor hun participatie in projecten helpen we de ondernemingen vooruit via het aanreiken van diverse businesstools.

We brengen onze leden samen achter een gemeenschappelijk en maatschappelijk project en maken hun activiteiten zichtbaar via netwerking, aandacht in de pers, social media en workshops.”

Openingsuren Bibliotheek De Pinte

De bib is toegankelijk volgens de normale openingsuren: maandag (17u tot 19u), dinsdag (16u - 18u), woensdag (10u - 12u en 15u - 18u), donderdag (16u - 19u), vrijdag (14u - 17u) en zaterdag (10u - 12u) 

Nieuw in de bib: leestips voor kinderen

Meer weten over de MVO projecten van TWS Projects? Contacteer ons!