Een nieuwe piano voor Muziekschool De Pinte: TWS Projects maakt het mee mogelijk!

Yes! De nieuwe vleugelpiano voor Muziekschool De Pinte werd na lang aftellen opgeleverd. Bij TWS Projects vonden we het dan ook een fijne ervaring om hieraan te mogen meewerken. Muziekdirecteurs Koen en Simon zijn érg enthousiast over de nieuwe aanwinst, en vertellen er graag alles over.

Transacoustic piano spelen tot in de bib

Muziekdirecteurs Koen Caspeele en Simon Neyt leggen uit. “Het gaat om een zogenaamde 'Transacoustic Silent Piano'. De nieuw ontwikkelde TransAcoustic™ technologie draagt digitale audiosignalen rechtstreeks over aan de zangbodem van de piano en vormt zo het gehele instrument om tot luidspreker.

“Daarnaast kan je op een TransAcoustic piano ook met andere geluiden spelen, zoals bijvoorbeeld het geluid van een viool of drum. De piano doet dan dienst als een soort versterker. Deze andere klanken zijn voorgeprogrammeerd en komen met behulp van de speciale toongenerator en het eigen klankbord helemaal tot leven. Je kan op Transacoustic piano ook geluidsopnames maken en meerdere klanken boven elkaar creëren in verschillende muzikale lagen.”

Silent piano in een rustige bibliotheek

Daarnaast is deze akoestische vleugelpiano ook ‘Silent’. Het signaal dat de sensor afgeeft, wordt omgezet in een realistisch pianogeluid dat je via de hoofdtelefoon kan beluisteren. Zonder je omgeving te ‘storen’ kan je dus wanneer je maar wil piano spelen. Je  speelt stil maar je behoudt het gevoel van een professionele piano te bespelen.

Hoewel deze piano in de bibliotheek van De Pinte staat, kan je er dus toch piano spelen met hetzelfde ‘live’ gevoel. Je hoeft dus niet bang te zijn om anderen te storen of afgeleid te worden door je omgeving. Wanneer je silent wil spelen, sluit je de hoofdtelefoon aan en zet je de silent-functie aan.

Silent bib-concerten

Silence please, het geldt vooral in de rustige omgeving van een bibliotheek. Met deze gloednieuwe silent piano, sluiten muziekdirecteurs Koen en Simon niet uit dat er in de toekomst ook silent bib-concerten zullen worden gegeven, waarbij de klank van de piano naar de koptelefoons van de aanwezigen zal worden gestuurd. Genieten van het magnifieke vleugelpianospel zal dan in stilte tussen de boeken gebeuren.

Meer weten over de MVO projecten van TWS Projects?