G-sport: inclusiviteit voor iedereen, ook tijdens het sporten!

Dat sport mensen kan samenbrengen, staat als een paal boven water. Hoeveel vriendschappen ontstonden er al aan de zijlijn van een voetbalmatch, of tijdens een zondagse fietsrit met de lokale fietsclub? Echter wordt één groep sporters nog al te vaak over het hoofd gezien: sporters met een beperking. Bij TWS Projects geloven we dan ook vanuit de grond van ons hart dat ook zij evenveel sportkansen moeten krijgen als eender wie anders. Door G-sport initiatieven te ondersteunen, proberen we alvast ons steentje bij te dragen!

Een kleine introductie tot G-sport: wat is het?

G-sport: de overkoepelende benaming voor alle sporten die door mensen met een psychische, fysieke, verstandelijke, auditieve of visuele beperking beoefend kunnen worden. Voor G-sport organisaties staat het plezier van haar sportleden centraal - niet de beperkingen waarmee ze te kampen hebben.

Voorbeelden van G-sport zijn daarom bijvoorbeeld rolstoelvoetbal, maar evengoed paardrijden voor mensen met een verstandelijke beperking. Waar traditionele media en eigenlijk de samenleving in het algemeen vaak mensen met een beperking nog iets te veel op de achtergrond laten vallen, proberen G-sportorganisaties net inclusiviteit en aanvaarding voor iedereen te promoten. Zo blijft geen enkele sporter achterwege!
 

G-voetbal Kortrijk: toonvoorbeeld van hoe sport en inclusiviteit samengaan!

In België zijn er vandaag de dag reeds enkele initiatieven uit de grond gestampt voor sporters met een beperking. Een mooi voorbeeld: TWS Projects lid G-voetbal Kortrijk - een G-voetbalploeg voor mensen met een mentale of fysieke beperking wiens doel vooral is om hun leden (en hun families) uit een sociaal isolement te halen dankzij sport.

G-Voetbal Kortrijk Teens heeft een centrale focus: jonge sporters tussen 8 en 16 jaar met een liefde voor voetbal een warme plek bieden. Een plek waar zowel de spelers als hun families samen kunnen genieten van sporten.

Voor oprichter Dave Vanhoutte ontstond G-voetbal Kortrijk vanuit een erg persoonlijke passie. Zijn zoon Nathan had het namelijk door zijn ASS (autismespectrumstoornis)  zelf moeilijk met het vinden van de juiste voetbalclub.

Vandaag de dag bestaat G-voetbal Kortrijk uit een kids- en teens-ploeg van jongens en meisjes met verschillende beperkingen, 7 trainers om hen te ondersteunen en zelfs een eigen medische staf. TWS Projects is dan ook érg blij om mee deel te mogen uitmaken van dit bijzondere project - en om ondernemers en G-sporters samen te brengen!


Hoe ook jij samen met TWS Projects sociale doelen kan ondersteunen - nu en in de toekomst

Bij TWS Projects vinden we het erg belangrijk dat niemand in onze maatschappij vergeten wordt, achterblijft of in een sociaal isolement terecht komt. We steken dan ook graag onze schouders mee onder sociale doelen zoals G-voetbal Kortrijk.

En daar kan ook jij als ondernemer mee het verschil in maken, door onze MVO-ambities (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) mee te steunen. Het principe is simpel: via onze verschillende tools krijgen bedrijven die onze projecten mee helpen realiseren hun investering terugverdiend. Elke partner geniet van uitgebreide publiciteit waardoor we hun zichtbaarheid, naambekendheid en herkenbaarheid vergroten.

 

Kortweg: bijdragen aan een betere wereld terwijl je onderneming groeit. Zo eenvoudig kan het zijn. Wil je graag meer informatie over de de vele mogelijkheden binnen TWS Projects? Neem gerust even contact op, wij beantwoorden met plezier al je vragen.